منطقه فعالسازی استیم :
برای اطلاع از قیمت سایر ریجن های استیم با پشتیبانی سایت در ارتباط باشید
بازی Microsoft Flight Simulator یک تجربهی زیبا، لذت بخش و تمام نشدنی است که هم کاربران تازهوارد و هم کاربران قدیمی را حسابی شگفتزده میکند. با بررسی این بازی همراه زومجی باشید.
۳۶ سال پیش اولین نسخه از مجموعه بازی Microsoft Flight Simulatorعرضه شد؛ محصولی که به بازیکنان خود اجازه میداد تنها ازطریق هواپیما سسنا ۱۸۲، برفراز آسمانهای یکی از چهار ایالت سیاتل، شیکاگو، نیویورک و لس آنجلس پرواز کنند. بااینکه Microsoft Flight Simulator ساختار مونوکوروم داشت، اما مخاطبان زیادی را جذب کرد و وجود مکانیسمهای شبیهسازی استفاده شده در آن، موردی بود که در آن زمان باعث هیجانزده شدن کاربران میشد.
با گذر زمان، نسخههای مختلفی از این شبیهساز پرواز در دسترس کار قرار گرفت تا اینکه در سال ۲۰۰۶ و پس از عرضه Microsoft Flight Simulator X، این مجموعه در یک خواب زمستانی فرو رفت و دیگر خبری از نسخه جدید نبود. بااینحال مایکروسافت در جریان نمایشگاه E3 2019، نسخه جدید این مجموعه را با نام Microsoft Flight Simulator معرفی کرد. نکتهی جالبی که در مورد یازدهمین نسخه از مجموعه مایکروسافت فلایت سیمولیتور وجود دارد، این است که استودیو اسوبو (Asobo Studios)، سازنده MFS، با هدف ساخت یک بازی ویدیویی با محوریت سیستم ابری، بهسراغ بازی Microsoft Flight Simulator رفته بود.
بهعبارتی برای بارگذاری تکسچرها و محیط در داخل بازی، سختافزار کامپیوتر کمترین تاثیر را خواهد داشت و عامل اصلی گرافیک و چشمنواز بودن بازی، اینترنت است. اینکه هرقدر پهنای باند بالاتر و با کیفیتتری داشته باشید، جزئیات بیشتری را مشاهده خواهید کرد. این ساختار، حتی برای یک کاربر خارجی، میتواند مشکلساز باشد و بعضی وقتها آنطور که باید و شاید کیفیت لازم را نگیرد یا برای دریافت بهترین کیفیت ممکن، پهنای باند آنها بهصورت کامل اشغال شود.
این در حالی است که استودیو اسوبو بهخوبی از سیستم ابری در بازی Microsoft Flight Simulator استفاده کرده و حتی کاربران ایرانی هم میتوانند از تجربهی آن لذت ببرند. با ورود به Microsoft Flight Simulator با انبوهی از جزئیات روبهرو میشوید. این مجموعه به ارائه کردن یک شبیهساز دقیق معروف است، اما Microsoft Flight Simulator این مورد را به بالاترین حد ممکن رسانده است. Microsoft Flight Simulator همانند یک کلاس درس خلبانی است که بهواسطهی بخش آموزشی آن میتوانید از صفر تا صد پرواز کردن، پیدا کردن مسیر با کمک وزش باد، تنظیم ارتفاع و موارد مشابه دیگر را یاد بگیرید.
اگر تابهحال نسخههای قدیمی بازی Microsoft Flight Simulator را بازی نکردهاید یا هیچ ایدهای در مورد این مجموعه ندارید، به هیچوجه از نسخه جدید Microsoft Flight Simulator نترسید. بخش آموزشی از هشت قسمت مختلف تشکیل شده که تمامی مراحل مربوطبه بلند شدن از فرودگاه، پرواز کردن و سادهترین و مهمترین موارد در طول خلبانی را به شما یاد میدهد. کل این بخش بهواسطهی هواپیما سسنا 208 B انجام میشود. شاید در ابتدا پشت سر گذاشتن مراحل آموزشی کمی سخت و دشوار باشد، اما پس از گذشت دو الی سه ساعت و یادداشت برداری، بهخوبی با ساختار بازی آشنا میشوید.
پس از اینکه بخش تمرینی و غنی بازی Microsoft Flight Simulator را تمام کردم، وارد World Map یا همان نقشه کره زمین شدم؛ جاییکه حس کردم برای اولینبار بدون هیچ دغدغه و محدودیتی میتوانم به هر نقطهای از کره زمین که دوست دارم، سفر کنم. از فرودگاه امام خمینی تهران گرفته تا فرودگاههای شهرهای دیگر مثل دستغیب شیراز یا حتی مکانهای معروف مثل برج ایفل و پیتزا، تنها بخش اندکی از هزاران محیطهایی هستند که میتوانستند مبدا یا مقصد من باشند. روی نقشه، تعدادی محیط معروف مشخص شده که شامل فرودگاههای کشورهای مختلف است یا به مکانهای دیدنی مرتبط شود.
زمانیکه مبدا و مقصد خود را انتخاب میکنید، میتوانید شرایط آبوهوایی را هم روی حالت «زنده» قرار دهید یا اینکه خود شما بهصورت شخصیسازی شده، یک شرایط آبوهوایی ایدهآل را برای خود بهوجود بیاورید. در انتها هواپیما را انتخاب کنید و وارد بازی شوید. برای پرواز کردن در بازی Microsoft Flight Simulator، یک سری قواعد ثابت وجود دارد که شامل روشن کردن موتور، آزاد کردن چرخهای هواپیما، هدایت درست هواپیما در مسیر و پرواز کردن میشود. عکس این موارد برای فرود آمدن هم صدق میکند. همچنین در طول پرواز کردن هم مواردی مثل کنترل ارتفاع سرعت و مسیریابی از موارد پایهای است که باید به آنها توجه داشته باشید.
موردی که دراینمیان بازی Microsoft Flight Simulator را به یک تجربهی خاص و دلنشین تبدیل میکند، تفاوت تمامی هواپیماها نسبتبه یکدیگر است. حتی هواپیماهایی که در یک دستهبندی هستند، ویژگیهای مخصوصبه خود را ارائه میدهند. ازاینرو باید روی هر هواپیما و ویژگیهای آن مثل سرعت، ارتفاع قابل تحمل و موارد مشابه مطالعه داشته باشید و جزئیات نوشته شده توسط تیم سازنده را بهخوبی مطالعه کنید. برای مثال، اگر خواهان طی کردن یک مسافت طولانی هستید، هواپیمای بوئینگ 747-8 یا جت سسنا سایتیشن CJ4 گزینهی بسیار مناسبی برای شما خواهد بود. این در حالی است که برای مسافتهای کوتاه، سسنا 208 B یا Extra 330LT بهترین گزینههای ممکن هستند. این در حالی است که بعضی از هواپیماها را نمیتوانید در ارتفاعات پایین، استفاده کنید یا بعضی دیگر، برای ارتفاعات بسیار بالا طراحی شدهاند.
جدا از این، موردی که در بازی Microsoft Flight Simulator شدیدا هیجانانگیز است، تسلط به هواپیماها است. همانطور که گفتم، هر هواپیما دکمهها و داشبورد مخصوصبه خود را دارد. بعضی از آنها پیچیده و بعضی دیگر ساده هستند. ازطرفی کنترل هواپیما هم متفاوت با یکدیگر است. زمانیکه روی یک هواپیما مسلط میشوید، لذت پرواز کردن برای شما دوچندان میشود. بعضی وقتها دوست دارید دوربین بازی را در حال اول شخص قرار دهید و مدام به پنلها و دکمههای هواپیما نگاه کنید و ببینید که هر دکمه کیبورد یا گیمپد، روی کدام بخش تغییرات اعمال میکند.
بااینحال زمانیکه بهسراغ هواپیما جدیدی میروید، متوجه میشوید که هرآنچه از هواپیمای قبلی یادگرفتهاید، آنچنان کمک حال شما نیست. هرقدر که هواپیمای پیشرفتهتری باشد، پنل و دکمههای بیشتری دارد. درنتیجه کار کردن با آن سختتر است. ازاینرو یادگیری هر هواپیما همانند چالشی است که کامل کردن آن، لذت بالایی را ارائه میدهد. وقتی صحبت از یک بازی شبیهساز میکنیم، باید تمامی ویژگیهای قرار داده شده در بازی، روی گیمپلی و بازی کردن شما تاثیر گذار باشد.
هر شرایط آب و هوایی در بازی بازی Microsoft Flight Simulator روی تجربهی شما تاثیر گذار است. تعدادی آب و هوای پیشفرض مثل آفتابی، نیمه ابری، تمام ابری، بارانی و برفی برای شما درنظر گرفته شده است که تفاوتهای بسیار زیادی با یکدیگر دارند. برای مثال، در هوای ابری و بارانی باید با هواپیمایی پرواز کنید که بتواند در ارتفاعات بسیار بالا یا پایین پرواز کند. ازاینرو میتوانید بهخوبی به محیط اطراف خود مسلط باشید. این در حالی است که در هوای آفتابی، شاهد شرایط متعادلی برای بازیکنان هستیم. بااینحال، میتوانید آبوهوای مورد علاقه خود را هم بسازید و در شرایط خلق شده، از پرواز کردن لذت ببرید. درواقع شناخت هر هواپیما در Microsoft Flight Simulator، موردی است که در جریان پرواز کردن در شرایط آب و هوایی مختلف، کمک حال بازیکن خواهد بود.
بخش دیگری از جذابیت پرواز در Microsoft Flight Simulator به نوار ابزار بازیکن به هنگام پرواز کردن مربوط میشود. طراحی این نوار ابزار، بهگونهای است که نه مزاحم دید شما میشود و نه اینکه کار کردن با آن سخت است. نوار ابزار ذکر شده به شما کمک میکند تا موارد مختلفی نظیر نقشه، اعلانها و موارد دیگری را روی صفحهنمایش قرار دهید یا تغییراتی مثل تغییر آبوهوا، میزان کمک هوش مصنوعی به شما یا استفاده از «خلبان هوشمند» را روی بازی خود اعمال کنید. بهعبارتی نوار ابزار Microsoft Flight Simulator میتواند هم کمک حال کاربران تازه وارد باشد و هم اینکه تجربهی پرواز را در شرایط مختلف برای شما بهوجود آورد.
دراینمیان اشاره کنم که حتی میتوانید میزان سوخت هواپیمای خود را هم در نوار ابزار ذکر شده شخصیسازی کنید. درکنار پرواز کردن بهصورت آزادانه، استودیو اسوبو تعدادی چالش و رویدادهای روزانهای را هم برای بازیکنان درنظر گرفته است. بازیکنان بهواسطهی چالش و رویدادها میتوانند مهارت خود را بسنجند و رتبههای مختلفی را در لیدربرد بازی کسب کنند. جدا از این موارد، Microsoft Flight Simulator یک محصول وابسطه به اینترنت و سرویسهای ابری است. ازاینرو پهنای باند بازیکن، نقش مهمی در ارائه گرافیک و لذت بردن از حیث بصری دارد. ازاینرو سؤال اصلی این است که آیا Microsoft Flight Simulator میتواند برای کاربران ایرانی لذت بخش و هیجانانگیز باشد؟